Вести

НАСА објави нови фотографии од Големата црвена точка на Јупитер

13. јули 2017 - 16:04 | Б.С.Б.

НАСА ги објави првите фотографии од Juno, направени одблизу од Јупитер, поточно од Големата црвена точка. Станува збор за супер бура скоро двапати поголема од Земјата. Се наоѓа во атмосферата на планетата најмалку 350 години.

Juno направи нови фотографии од седмото минување околу планетата, погледнете ги фотографиите од Големата црвена точка. 

Коментирај